Nieuwe betaalregeling Zonnepanelen

Blog

Nieuwe betaalregeling vanaf 2023

Zonnepanelen

Terugverdientijd

De terugverdientijd kan voor een gemiddeld huishouden oplopen van de zeven jaar nu naar negen jaar als je pas in 2031 zonnepanelen aanschaft. Mensen die al zonnepanelen hebben, zien de terugverdientijd ook iets oplopen, maar die gingen ervan uit dat de salderingsregeling dit jaar geheel zou stoppen. Met de regeling ontvang je geld als je de opgewekte stroom niet zelf helemaal verbruikt.
Vorig jaar heeft minister Eric Wiebes besloten de succesvolle vorm van subsidie pas vanaf 2023 langzaam af te bouwen tot 2031, omdat deze helpt de elektriciteitsopwekking in Nederland te verduurzamen

Subsidies

Als je als huishouden zonnepanelen koopt, krijg je daar geen landelijke subsidie voor, hoewel je wel de btw terug kunt vragen. Ook dat voordeel blijft bestaan. Via de energiesubsidiewijzer van Milieu Centraal is te zien of in je eigen gemeente een extra subsidiepotje beschikbaar is. De manier waarop de aanschaf van zonnepanelen landelijk wordt gestimuleerd is de zogenoemde salderingsregeling. Door die regeling kunnen burgers zonnestroom die zij niet zelf gebruiken terugleveren aan hun stroomleverancier. Hun elektriciteitsrekening gaat dan omlaag. Vanaf 2023 wordt die vorm van subsidie langzaam afgebouwd tot 2031.

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Onze support staat altijd voor u klaar met persoonlijk advies.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl

Want to know more?

Contact us!

Our support is always available with personal advice.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl