Duurzaamheid

Wat kost dat gasloos wonen?

Vanaf  2030 moeten circa 2.000.000 miljoen huishoudens niet meer aangesloten zijn op aardgas. Per 2050 moet iedere woning compleet gasloos zijn.  Om dat ambitieuze doel te vervullen, wil de overheid onder meer dat alle nieuwe woningen en gebouwen niet meer op gas worden verwarmd en dat zo’n 6 miljoen bestaande woningen in een periode van 30 jaar worden verduurzaamd. 

Wie moet dit gaan betalen ?

Als huiseigenaar ben je zelf verantwoordelijk voor deze kosten. Afhankelijk van het energielabel dien je te investeren in een 
warmtepomp, isolatie, HR++ en zonnepanelen. Vele belangenorganisaties vinden dat de overheid zijn steentje moet bijdrage in de vorm van subsidies en duurzame leningen.

Wat kost dat gasloos wonen ?

Recent onderzoek van VEH blijkt  dat voor een tussenwoning met energielabel C of D (de meeste woningen hebben het label C) gaat het om een investering van € 20.650   Door deze investeringen dalen de energiekosten. Je kan ook nog besparen op de stroom en gas tarieven.Wat nou als je het geld niet hebt ?

1. Vele geldverstrekkers bieden de mogelijkheid om energiebesparende maatregelen mee te financieren in de hypotheek; huizenkopers die willen verduurzamen kunnen tot 106 % van de woningwaarde lenen.

2. Een duurzaamheidslening afsluiten bij uw gemeente.

3. Een lening van het Nationaal Energiebespaarfonds gefund door de overheid.