Verhuizen, wat te doen met jouw internetprovider?

Blog

Verhuizen en jouw internetprovider?

High speed internet

Internetprovider

Verhuizen brengt vrijwel altijd een hele hoop gedoe met zich mee. Je moet al jouw spullen naar het nieuwe huis brengen, er zal een hele hoop papierwerk moeten worden ingevuld en er komen elke keer weer meer taken bij kijken. Eén van de dingen waar men zeker even aan moet denken bij het verhuizen naar een andere woning is aan de internetprovider. Een verhuizing is namelijk het uitgelegen moment om een nieuw pakket af te sluiten, uiteraard met een vrij hoog bedrag aan gewenste korting. Koppel hier een nieuw bel abonnement aan en je bent voorzien van een nieuw totaalpakket voor een lagere prijs. Wij zullen je in dit artikel alles laten zien wat je moet weten voor het afsluiten van een nieuw pakket tijdens het verhuizen. Op die manier ben ook jij in staat om gemak en geld besparen te combineren als het aankomt op het internet in jouw nieuwe woning.

Waarom kiezen voor een nieuw pakket

Goed, waarom zou je nu eigenlijk moeten kiezen voor een nieuw internet en bel pakket tijdens jouw verhuizing? Hier zijn verschillende redenen voor te geven, laten we de belangrijkste er eens even bij pakken. We zien dat de internetproviders in de meeste gevallen wel bereid zijn om je een bepaalde korting te geven op een nieuw pakket. Ze willen er nu eenmaal alles aan doen om jou als klant te behouden, korting aanbieden is een van de meest eenvoudige manieren waarop ze dit kunnen bereiken. Deze kortingen kunnen vrij hoog oplopen, men kan er op jaarbasis dan ook echt aanzienlijk veel geld mee besparen. Naast korting is het ook mogelijk dat ze je aanbieden om de internetsnelheid te verhogen, zonder dat hier bijkomende kosten aan verbonden zitten. Dit is voor de mensen die wel graag bij hun huidige aanbieder willen blijven, maar die wel wat extra’s willen besparen op het financiële gebied.
Overstappen tijdens het verhuizen is ook een goed idee. Het is gelijk een eenvoudige manier om jouw nieuwe adres door te geven aan de betreffende partijen. Dit maakt het een stuk makkelijker om de overstap zonder problemen te laten verlopen. Op die manier zal je in jouw nieuwe woning gelijk kunnen maken van het nieuwe netwerk. Je kunt het meeste besparen op de zogeheten totaalpakketten, dit zijn de pakketten waar internet, telefonie en tv allemaal in zit. Heb je echter niet de behoefte om deze drie vormen allemaal te gebruiken dan is het verstandig om de onderdelen los af te sluiten. We laten je zo zien hoe je dit het beste kan doen.

Switchen van telefonie aanbieder

Wanneer je graag tijdens het verhuizen een andere telefonie aanbieder wilt hebben is het mogelijk om nummerbehoud aan te vragen. Je kent dit waarschijnlijk wel van de mobiele telefoon, echter is dit niet het enige waar het kan. Dit kan namelijk ook gewoon bij de normale huistelefoons. Wij raden dit zeker aan, het is namelijk niet prettig als je aan iedereen moet laten weten dat je een nieuw nummer hebt. Er is wel een voorwaarde, dit nummerbehoud kan alleen wanneer je in dezelfde netregio woont. Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen met je huidige aanbieder.

Switchen van televisie aanbieder

Natuurlijk is het verhuizen ook een goed moment om te wisselen van televisie aanbieder. Dit is dan ook waar je het meeste geld mee kunt besparen, deze aanbieders staan immers bekend om de vele soorten kortingen op de pakketten die ze aan kunnen bieden. Als je geluk hebt kun je dezelfde decoder gebruiken in je nieuwe woning, op die manier zullen jouw instellingen voornamelijk hetzelfde blijven. Kijk even goed welke soort zenders je wilt hebben, de totaalprijs zal namelijk sterk afhangen van het zenderpakket.

Tip 1 Let op de contractsduur

Natuurlijk is het verhuizen ook een goed moment om te wisselen van televisie aanbieder. Dit is dan ook waar je het meeste geld mee kunt besparen, deze aanbieders staan immers bekend om de vele soorten kortingen op de pakketten die ze aan kunnen bieden. Als je geluk hebt kun je dezelfde decoder gebruiken in je nieuwe woning, op die manier zullen jouw instellingen voornamelijk hetzelfde blijven. Kijk even goed welke soort zenders je wilt hebben, de totaalprijs zal namelijk sterk afhangen van het zenderpakket.

Tip 2: Kijk naar het soort internet

Vervolgens is het verstandig om te kijken naar het soort internet dat je graag in huis wilt hebben. Hier doelen we op het onderscheid tussen kabel, glasvezel en ASDSL. Aan de hand van dit onderscheid zal er namelijk een andere keuzemogelijkheid voor je open liggen. Ook hiervoor hebben we voor jou even alles op een rijtje gezet, zo kan je eenvoudig zien welke situatie voor jou van toepassing is:

ASDL verbinding

ADSL staat voor Asymmetric Digital Subscriber Line. Het is een vorm van aansluiting die we steeds minder in Nederland zien, dit komt door het feit dat de internetsnelheid hier namelijk vrij erg beperkt is. Bij deze aansluitingsvorm zal je jouw telefoonlijn gebruiken als centraal aansluitingspunt voor het ontvangen en versturen van gegeven. Hier heb je dus een telefoonaansluiting voor nodig. Wil je overstappen tijdens verhuizen dan zal je naast de ASDL verbinding rekening moeten houden met de telefonie aanbieder. Gelukkig zijn er meer dan genoeg aanbieders te vinden die je hierbij kunnen helpen, deze geven vrijwel altijd korting.

Kabel aansluiting

Normale kabelaansluiting komt veel vaker voor in ons land, dit is dan ook wat de meeste mensen in huis hebben. Bij kabel internet wordt er naast het televisiesignaal een internet signaal over de kabel gestuurd. Dit zorgt ervoor dat je in huis gewoon het internet kan gebruiken, zonder dat je te maken krijgt met allerlei rare kabels en aansluitingen. Bij deze vorm van internet heb je dus geen telefoonlijn nodig, deze staat er immers helemaal los van. Wel zal je een televisiesignaal moeten hebben. Deze zit echter vrijwel altijd verbonden met een internetsignaal, hierdoor heb je alles wat je nodig hebt.

Glasvezel

Ook glasvezel begint echt zijn intrede te maken in ons land. Een glasvezelkabel is een erg dunne kabel gemaakt van een speciaal soort glas, de naam zegt het eigenlijk wel. Deze vorm van internet biedt de hoogste snelheden, je kunt hier dan ook meer mee dan met een reguliere kabel aansluiting. Bij deze vorm is het van cruciaal belang dat er in jouw nieuwe woning toegang is tot glasvezel! Woon je ergens waar er nog geen glasvezel is aangelegd in de straat dan is dit ook geen optie om voor te kiezen. Dit is wel iets waar je rekening mee moet houden. Voor de actuele status over jouw omgeving zal je zowel op de site van de gemeente kunnen kijken als op de site van de aanbieders zelf. Hier vind je precies welke delen er in de stad al wel zijn voorzien van een glasvezel aansluiting.

Tip 3: Onderhandel op de juiste manier

Onderhandelen is de sleutel naar succes als het aankomt op het overstappen op een nieuw pakket voor je internet. Dit is dan ook precies de stap die je moet nemen om zoveel mogelijk te besparen. Het is verstandig om je eerst even te verdiepen in de tarieven die er bij de concurrent worden gehanteerd. Op die manier heb je toch enig aanknopingspunt voor bij het onderhandelen van de tarieven die voor jouw pakket van toepassing zullen zijn. Ook zorg je er op deze manier voor dat je niet meer zal worden belazerd met alsnog veel te hoge prijzen. Blijkt dat de aanbieders geen ruimte geven om te zakken in de prijs dan is het mogelijk om eenvoudig over te stappen op een van de andere internet aanbieders die men in de markt kan vinden.

Stap over tijdens het verhuizen

Stap over tijdens het verhuizen
Overstappen van aanbieder van het internet, bellen en televisie is een van de meest eenvoudige manieren waarop je aanzienlijk veel geld kunt besparen. Door het grote aanbod van aanbieders is het mogelijk om een pakket te kiezen dat geheel aansluit bij jouw interesses op het gebied van televisie en internet. Door goed te overleggen en te onderhandelen zal je voor fikse kortingen komen te staan. Let er wel even goed op dat je rekening houdt met het soort contract dat je af wilt gaan sluiten en met de vorm van het internet die je wilt hebben in jouw nieuwe woning. Een goede voorbereiding is immers het halve werk, ook als het gaat om het vinden van een nieuwe internet aanbieder.

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Onze support staat altijd voor u klaar met persoonlijk advies.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl

Want to know more?

Contact us!

Our support is always available with personal advice.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl