12 belangrijke verhuistips rond de sleuteloverdracht

Blog

12 belangrijke verhuistips rond de sleuteloverdracht

Verhuizen

Tips bij het verhuizen

Het is niet makkelijk een geschikt huis te vinden anno 2020. Heb jij onlangs het huis van je dromen gevonden bij een makelaar ?

1. Hoe meer onnodige en ongebruikte spullen je alvast dumpt, hoe minder je straks hoeft in te pakken, verhuizen, uitpakken en opruimen. Begin dus met een flinke opruimwoede en ontdoe je huis van onnodige rommel als er een verhuizing op de planning staat.

2. Verpak je spullen op categorie, niet op kamer.

3. Niemand houdt van uren zoeken op interne. De grote lijst aan hits waarmee google je zal overladen wanneer je een verhuisbedrijf zoekt. Er zijn online verhuisbedrijven

4. Wijzig je adres een week voor de verhuizing

5. Beëindig je huidige energiecontract en regel een nieuw contract voor de nieuwe woning. Energie vergelijken

6. Regel ruim op tijd internet voor de nieuwe woning. Via je de postcode internet check kan je de beschikbaarheid zien op je nieuwe adres.

7. Geef de meterstanden door aan je nieuwe leverancier deze ontvang je via het inspectie rapport van de makelaar

8. Maak gebruik van opslagruimte

9. Regel de verzekeringen voor de nieuwe woning tegen brand, storm, water en diefstal schade. Wel zo’n veilig idee.

10. Het is van belang om ook de school/scholen van de kinderen in te lichten wanneer je gaat vertrekken. Leuk om voor de kinderen dan ook een mogelijk afscheidsfeestje in te plannen, zeker als je niet zomaar om de hoek verhuist. Tevens is het belangrijk om eventuele sportclubs of activiteiten waarbij de kinderen betrokken zijn even te informeren. Zo weten ze ervan en voorkom je onduidelijkheden en zelfs eventuele kosten.

11. Houd schroeven en bouten goed georganiseerd

12. Gebruik etiketten met verschillende kleuren

Waarom geeft verhuizen stress

Zonder het te beseffen, gaan we thuis vaak op dezelfde stoel aan tafel zitten en veel mensen hebben ook een eigen plek op de bank. De mens is een gewoontedier en dat is maar goed ook. Zonder gewoontes zou ons brein overspoeld worden door alle prikkels die we op een dag krijgen.

Gewoontes zijn een manier om ons brein te ontlasten. Nu is het behoorlijk irritant als iemand op jouw plek gaat zitten. Maar bij een verhuizing moeten onze hersenen dealen met een veel grotere verandering. Vaak is een verhuizing vrijwillig. Maar op het moment dat je je boeltje pakt, voelt dat misschien anders. Er is geen weg terug.

Hoe groter de verandering, des te meer energie de omschakeling kost. Verhuis je naar een andere stad, dan moet je daar opnieuw je weg vinden. Bij een vertrek naar het buitenland moet je soms ook nog een nieuwe taal leren. Maar ook als je dichterbij blijft, kan je je ontheemd voelen.

Psychologe Karen Fingerman ontdekte dat we ons ook hechten aan bekende gezichten uit onze directe omgeving, zoals de postbode en de zwaaiende overbuurman. Die kun je gaan missen na een verhuizing. Tip: geef jezelf de tijd om aan deze grote verandering te wennen. En maak je geen zorgen als je tegen de verhuizing opziet. Dat betekent niet dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt.

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Onze support staat altijd voor u klaar met persoonlijk advies.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl

Want to know more?

Contact us!

Our support is always available with personal advice.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl