Nu echt de TV-(r)evolutie?

Blog

Streamingdiensten

Oorlog uitgebroken

Streamingdiensten

Netflix is tegenwoordig niet meer weg te denken in het gemiddelde huishouden. De streamingdienst die in 2013 in ons kikkerlandje gelanceerd werd, is inmiddels al aardig ingeburgerd. Is er niks op televisie? Geen probleem, dan kijken we gewoon Netflix. In 1997 werd Netflix opgericht in Amerika door Marc Randolph en Reed Hastings. Samen besloten de mannen om een on demand filmverhuur te beginnen. Tegenwoordig is het Amerikaanse bedrijf uitgegroeid tot een mega succes en is het bedrijf gevestigd in Los Gatos, Californië.

Het gebruiksgemak van Netflix draagt er namelijk zeker aan bij dat we willen Netflixen en (nog) niet of minder willen Prime Video’en of Videolanden. Op ieder device werkt Netflix zeer prettig en eenvoudig. Bovendien is het ook nog eens overzichtelijk. Functies als het overslaan van de introsong en het bijhouden waar je gebleven was lijken vanzelfsprekend, maar juist het ontbreken hiervan wordt gemist bij de concurrentie. Met ruim 130 miljoen klanten weet Netflix ook precies waar behoefte aan is. Data is heilig voor de vod-dienst en die gegevens worden ingezet om ook in de toekomst nieuwe functies uit te rollen, om het gebruiksgemak verder te optimaliseren.

Disney plus

Disney+ (Disney plus), streamingdienst van Disney, ziet in op 12 november 2019 zijn levenslicht, maar wat betekent dit voor andere streamingdiensten op de markt? En wat kunnen we verwachten van Disney+? Welke content gaan we zien? En wat zijn de kosten van Disney+?

Aanbod films & series Disney+

Zoals iedereen wel weet is Disney eigenaar van veel film en serie licenties. Uiteraard zullen deze licenties voor diverse films en series gebruikt worden. Disney is bijvoorbeeld eigenaar van de Star Wars, Marvel, Pixxar licenties. Maar naast deze licenties beschikt Disney bijvoorbeeld ook over National Geographic, Disney Channel en Sportzender ESPN.

Overigens zet Disney met de streamingdienst niet alleen in op nieuwe content. Disney maakt op haar streamingdienst ook veel ‘oude’ content beschikbaar. Dus oude Disney afleveringen zijn straks weer terug te kijken via Disney+. Tijdens de lancering van Disney’s streamingdienst beschikt de service over ongeveer 500 titels. Dit is een stuk minder dan op Netflix of Videoland.

De komst de streamingdienst van Disney betekent zeer waarschijnlijk ook dat concurrent streamingdiensten, zoals Netflix en Amazon Prime, content moeten gaan verwijderen. Concurrenten moeten dus zeer waarschijnlijk zelf nieuwe films en series gaan maken.

Apple plus

Op 1 november is Apple TV+ gelanceerd in meer dan honderd landen, waaronder Nederland en België. Dit is Apple’s eigen streamingdienst, die dé concurrent moet gaan vormen voor Netflix en het nieuwe Disney+. Een abonnement kost € 4,99 per maand en iedereen mag het een week gratis uitproberen. Maar heb je recent een Apple-product gekocht, dan heb je extra mazzel. Je kijkt Apple TV Plus gratis bij aankoop van een nieuw Apple-product; het gratis proefabonnement duurt een jaar.

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Onze support staat altijd voor u klaar met persoonlijk advies.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl

Want to know more?

Contact us!

Our support is always available with personal advice.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl