Samsung nieuwe vlaggeschip | Galaxy S20 Ultra 5G

Blog

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Hightech phone

Lancering nieuwste telefoons

Samsung kondigde afgelopen week maar liefst drie nieuwe toestellen aan. De Samsung Galaxy S20, de Samsung Galaxy S20 Ultra en de Samsung Galaxy Z Flip, de tweede smartphone met opvouwbaar scherm van deze fabrikant. Wij mochten even spelen met de toestellen en delen onze eerste indrukken met jou.

Samsung S20 ultra

De Galaxy S20 Ultra is de grootste Android-smartphone (van Samsung) en heeft een heel gewaagde pitch: je kunt de meest geavanceerde 5G-smartphone ter wereld bezitten, met de beste camera van het bedrijf tot nu toe. Je moet dan wel bereid zijn om meer geld dan ooit tevoren uit te geven aan een niet-vouwbare smartphone.

Bij de Ultra gaat het om drie dingen: een gigantisch 6,9-inch 120Hz-beeldscherm waarvoor je handen misschien te klein zijn, een viervoudige camera-opstelling achteraan met krankzinnige zoomniveaus en 8K-video, en de snelste 5G-antennes tot nu toe. Dat laatste punt vervalt in de Benelux meteen, aangezien wij nog geen 5G-netwerk hebben. Toch heeft Samsung besloten om deze smartphone alleen in de 5G-versie te lanceren. Geen nood, hij werkt gewoon op onze huidige 4G-netwerken, maar je kan op dit moment helaas niet het volledige potentieel benutten, terwijl je wel de volledige prijs moet betalen. Met de 48MP-telelelens konden we dankzij een 10x optische en 100x digitale zoom ongelooflijk dichtbij onderwerpen in de verte komen. Ter vergelijking overtreft hij veruit de 2x optische en 10x digitale zoom van vorige Samsung-smartphones, en de beperkte 6x digitale zoom op de iPhone 11 Pro.

Laat je niet misleiden door de getallen: de ‘zwakkere’ S20 en S20 Plus gebruiken een superieur uitziende 64MP-zoomlens en hebben grotere individuele pixels, maar de hoofd- en telecamera’s van de Ultra maken gebruik van grotere sensoren, en dat is belangrijker om meer licht op te nemen. De 12MP-groothoekcamera is over het algemeen hetzelfde op de S20-serie, maar heeft ook een grotere sensor dan de 16MP-telelens van de Galaxy S10.

Samsung biedt nog steeds de meest robuuste camera-app van alle grote namen. Met de S20-serie geeft het antwoord op die alledaagse vraag: moet ik foto’s of een video maken? Het antwoord is… beide. De nieuwe ‘single-take’ modus legt een verscheidenheid aan foto’s vast over een tijdspanne van 10 seconden: foto’s, ultra-wides, portretten, hyperlapse video, gewone video, enz. Het hield ons buiten de instellingsmenu’s en in het moment.

De specificaties van de S20 Ultra concurreren met die van laptops, wat betekent dat het meer is dan je ooit nodig zult hebben: tot 16GB RAM, een 7nm-chipset en tot 512GB interne opslag. Er is ook een enorme 5.000mAh batterij om het batterij-intensieve 5G-signaal op te vangen en een in-display vingerafdrukscanner zoals vorig jaar. De S20-serie heeft echter ook de twijfelachtige eer om de eerste S-reeks zonder hoofdtelefoonaansluiting te zijn.

Het is onmogelijk om de prijs van de Galaxy S20 Ultra te rechtvaardigen voor iedereen – zelfs voor degenen die de S9 Plus of S10 Plus hebben gekocht, en van plan waren om nu de opvolger te kopen. In Nederland en België is het zelfs nog moeilijker te verantwoorden, aangezien de 5G-ondersteuning voor ons volledig waardeloos is op dit moment. De S20 Plus is dus meer dan genoeg voor de meeste upgraders.

Voor anderen betekent het woord ‘upgrade’ echter iets heel anders: ze willen een smartphone die nieuwe grenzen verlegt, en ze vinden het niet erg als dat het prijskaartje verder in Galaxy Fold-territorium komt.

We hebben de 108MP-camera van de S20 Ultra een uur lang getest en we waren erg onder de indruk. Hij legde zoveel details vast bij goed licht dat we foto’s konden bijsnijden zonder kwaliteit te verliezen, althans niet zoveel verlies als bij de S10 en S10 Plus van vorig jaar.

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Onze support staat altijd voor u klaar met persoonlijk advies.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl

Want to know more?

Contact us!

Our support is always available with personal advice.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl

Tags:
, , , ,