Welk bedrag financier je mee in de begroting voor verduurzaming ?

Blog

Praktische tips hypotheekadviseur en verduurzaming

Investering meenemen in begroting

Klant komt voor een oriëntatiegesprek

De meeste klanten komen eerst voor een oriëntatiegesprek alvorens de hypotheek af te sluiten Na de inventarisatie krijgt de klant meestal een begroting mee van de woning die ze op het oog hebben, de maximale hypotheek berekening en de netto maandelijkse lasten. Als hypotheekadviseur heb je ook de taak om verduurzaming te bespreken tijdens het gesprek en dit meteen mee te nemen in de begroting. Een woning die immers energielabel E heeft zal in de toekomst in waarde zakken en minder goed verkopen. De klant bespaart op zijn maandelijkse energielasten en tevens geeft de bank vaak nog een korting op de rente. Een echte win win situatie. Hoe pak je dit nou praktisch aan ?

Via de tool van Easy Nuts voer je de postcode en huisnummer van het nieuwe pand. Het systeem zoekt op basis van openbare data de woning op met zijn kenmerken en doet meteen aanbevelingen op basis van deze kenmerken. het systeem kijkt naar het soort woning, soort dak, bouwjaar en ligging. Samen met de klant kan je de gewenste producten kiezen en meteen de impact zien op de energie rekening. Het platform laat meteen de verwachte investering zien. De investering neem je dan mee in de begroting die je aan de klant kan meegeven. Genereer meteen via het platform een Duurzaamheids rapport in de look and feel van jouw kantoor Deze voeg je toe aan het advies.

Klant heeft de woning gekocht

De klant heeft uiteindelijk de woning gekocht Als hypotheekadviseur heb je de opdracht gekregen om de financiering te regelen Je controleert of de duurzame opties nog correct zijn en genereert het definitieve Duurzaamheids rapport en vraagt of Essent de duurzame oplossingen mag leveren en installeren met een vinkje geef je dit aan Met alle garanties die je van een bedrijf van deze omvang mag verwachten. Na het tekenen van de hypotheekofferte en als je weet wanneer de klant gaat passeren bij de notaris kan je meteen de nutsvoorzieningen regelen.nBij het aanvragen van stroom en gas via het platform van Easy Nuts gebruik je het verbruik uit het Duurzaamheids rapport. Tevens regel je meteen de waterleverancier en de gewenste internetprovider. De klant volledig ontzorgt op het gebied van duurzaamheid en nutsvoorzieningen Als hypotheekadviseur echt toegevoegde waarde en een extra verdienmodel

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Onze support staat altijd voor u klaar met persoonlijk advies.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl

Want to know more?

Contact us!

Our support is always available with personal advice.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl