Goede Wifi Thuis

Blog

Wifi netwerk thuis

Goed Wifi bereik thuis

Internet voor thuis

Easy Nuts helpt jaarlijks duizenden klanten met internet voor hun nieuwe woning. Onze klantenservice krijgt vaak vragen over de internetsnelheid die tegenvalt. Wij zien steeds meer een trend van een volledig Wifi netwerk thuis in plaats van het solide bedrade netwerk. Het probleem ligt vaak dat het Wifi netwerk niet overal genoeg dekking heeft en de snelheid dus afneemt. De oplossing ligt vaak in het verbeteren van het Wifi netwerk of een Mesh netwerk.

Een mesh-netwerk is eigenlijk de volgende stap in de evolutie van wifi-netwerken. Veel mensen krijgen van hun internetleverancier een modem om verbinding met het internet te krijgen en een router om die verbinding draadloos te maken. De signaalsterkte neemt echter snel af als het door vloeren moet en dat betekent dat je op zolder of in de tuin vaak last hebt van een slecht bereik. Mesh satellieten zijn in feite kleine radiozenders die werken als draadloze routers en bestaande wifi-standaarden gebruiken. Men kiest vaak voor een wifi repeater om het signaal te versterken, maar dat is vaak niet de juiste oplossing. Een wifi-repeater pikt het signaal op en zendt het verder uit, maar omdat het apparaat tegelijkertijd moet zenden en ontvangen richting de router, wordt de snelheid gehalveerd. Je hebt dus wel meer bereik, maar tegen een lagere snelheid. Een mesh-satelliet heeft vaak meerdere ingebouwde radio’s van 2,4 GHz en 5 GHz, die specifiek voor ontvangen of zenden worden ingezet. Zo hebben ze geen ‘last’ van de onderlinge communicatie, want dat is juist hun kracht en daardoor kunnen ze altijd het beste signaal bieden.

Oplossingen van de providers

Providers bieden oplossingen om het Wifi netwerk te verbeteren.

Ziggo
Overal in huis perfecte wifi met een Ziggo Wifibooster. Wil je geen internetkabel gebruiken? Installeer dan eenvoudig een Wifibooster via het stroomnetwerk. Je wifi is wel minder snel dan met een internetkabel. Het is inderdaad minder snel, maar een prima oplossing. Nadeel is dat je moet switchen tussen verschillende netwerken.

KPN
Je krijgt bij KPN SuperWifi standaard 2 SuperWifi punten. Deze SuperWifi punten maken gebruik van de nieuwste mesh-technologie. Ze creëren een deken van wifi door je hele huis. Doordat ze slim met elkaar samenwerken, heb jij overal in huis supergoeie wifi. Een goede oplossing met mesh technologie en niet meer switchen tussen netwerken.

T-Mobile
Wat is WiFi Plus
T-Mobile biedt je standaard uitstekende wifi, maar soms wil je net dat beetje meer. Omdat je een groot huis hebt, dikke betonnen muren of een kantoor in het tuinhuis. Dan kies je voor WiFi Plus. Dat gaat verder waar normale wifi ophoudt. Met WiFi Plus breid je je wifi-netwerk eenvoudig uit met een of meerdere wifi-punten. Je apparaat maakt automatisch verbinding met je modem of het wifi-punt met het sterkste wifi-signaal en -netwerk, ook wanneer je door je huis loopt. Helaas is dit pas leverbaar vanaf 27 juli maar een erg goede oplossing op basis van nieuwste mest-technologie

Waarom is Mesh technologie sneller ?
Dat heeft dus te maken met de meerdere radio’s per satelliet en de onderlinge communicatie met elkaar en met het vaste internetpunt. Deze verbinding tussen de wifi-apparaten met elkaar en met het vaste internetpunt (de modem) wordt ook de ‘backhaul’ genoemd. Hoe beter de backhaul, hoe beter het netwerk wordt. Sommige mesh-satellieten hebben bijvoorbeeld twee 5GHz-radio’s en een 2,4GHz-radio die samenwerken om een maximale bandbreedte te kunnen bieden. Het systeem zorgt vervolgens zelf voor een constante eigen draadloze verbinding tussen de 5 GHz-radio’s van de satellieten in het netwerk, zodat je over het hele netwerk altijd een sterk signaal houdt.

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Onze support staat altijd voor u klaar met persoonlijk advies.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl

Want to know more?

Contact us!

Our support is always available with personal advice.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl