Update gasprijzen februari 2023

Blog

 

Dalende gasprijzen februari 2023

Waarom dalen de gasprijzen in februari 2023 ?

De afgelopen weken zijn de gasprijzen flink gedaald en zijn er zelfs energiebedrijven die met hun prijs onder het energieplafond zitten. De gasprijs is in de afgelopen week nog wat verder gedaald. Inkopers betaalden voor een megawattuur 53,69 euro. Dat is ongeveer 6 euro minder dan een week eerder. In augustus bereikte de gasprijs nog een piek van zo’n 341,15 euro. Sindsdien wordt de prijs voor gas steeds iets lager.

Dit komt doordat de winter relatief mild verloopt. Bedrijven en huishoudens gebruiken veel minder gas dan gebruikelijk. De gasvoorraden zijn nog goed op peil met nog zo’n 68%. De weersvooruitzichten zien er positief uit de aankomende 14 dagen. De verwachting is dat de tarieven nog iets dalen.

 

Gas voorraden

Het kabinet wil dat de gasopslagen op 1 maart nog altijd voor minimaal 60 procent zijn gevuld. Als de voorraden de komende drie weken net zo snel dalen als in de voorbije drie weken, wordt dat doel niet gehaald. Dit betekent overigens niet dat er snel een tekort dreigt. Het weer zit de aankomende 14 dagen mee.

Gasverbruik

In de afgelopen week hebben we in Nederland 1.104 gigawattuur gas per dag verbruikt. Dat is 30,3 procent minder dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Al ruim een half jaar ligt het verbruik in ons land enkele tientallen procenten lager dan in voorgaande jaren.

Een uitzondering hierop was de tweede week van december, toen het in Nederland koud was. Het gasverbruik lag toen een paar procent boven normaal.

 

 

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Onze support staat altijd voor u klaar met persoonlijk advies.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl

Want to know more?

Contact us!

Our support is always available with personal advice.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl