Energietransitie

Blog

Energietransitie

Wat is de energietransitie ?

Energietransitie

De energietransitie betekent de overgang van stroom uit fossiele brandstoffen zoals gas, kernenergie en steenkolen naar volledig groene energie. Duurzame (groene) energie kennen we nu al vanuit zon, wind, biomassa en water. Het doel van de transitie is om een geheel duurzame energievoorziening te hebben in 2050 in Nederland, die dan voor 100% bestaat uit groene energie. Deze afspraken zijn vastgelegd in het Energieakkoord.

De energietransitie kost geld

De energietransitie is helemaal niet gratis. De overheid, het bedrijfsleven en de burger zullen de portemonnee moeten trekken om de maatregelen te betalen. Maar daar krijgen we wel iets voor terug. Als we nú ingrijpen, kunnen we waarschijnlijk veel schade en problemen voorkomen. Dat is belangrijk voor ons, maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen. Wat de kosten van de energietransitie voor ú precies op uitkomen, is op dit moment nog niet te zeggen. Het Klimaatakkoord geeft daar al wat meer duidelijkheid over, maar ook daarin staat niet precies te lezen welke maatregelen u in uw woning moet nemen, wanneer dat moet gebeuren en wat de kosten zullen zijn. Alvast een beetje voorbereiden kan natuurlijk wél. Wilt u een beeld krijgen van wat er in uw huis nu al mogelijk is, bijvoorbeeld in de vorm van isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp,

Het klimaatakkoord

In juli 2018 hebben bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden in Nederland concrete afspraken gemaakt over de maatregelen die nodig zijn om de CO2 -uitstoot te verminderen. Dat is het Klimaatakkoord. De doelstelling van het akkoord is om tussen nu en 2030 de uitstoot van CO2 met 49% te verminderen. In 2050 moet Nederland helemaal CO2-neutraal zijn. De (verplichte) maatregelen die daarvoor moeten zorgen, zullen worden vastgelegd in de Klimaatwet, waar de Tweede Kamer nu aan werkt.

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Onze support staat altijd voor u klaar met persoonlijk advies.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl

Want to know more?

Contact us!

Our support is always available with personal advice.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl