Wanneer komt de Apple Car ?

Blog

Wanneer komt de Apple Car ?

Nieuwe uitdager

Grote investering in Kia Motors

Apple is naar verluidt van plan om 3,6 miljard dollar te investeren in Kia Motors . Het zou ten goede moeten komen aan de productie van auto’s voor Apple in de VS.

Dat beweert de Koreaanse nieuwswebsite DongA.com althans, zonder daarvoor bronnen op te geven. Beide bedrijven houden hun kaken vooralsnog stijf op elkaar. Volgens de Zuid-Koreanen tekenen Kia en Apple de deal, die omgerekend een waarde heeft van ruim € 3 miljard, definitief op 17 februari. De twee partijen gaan samenwerken om een elektrische auto voor Apple te bouwen, waarvoor Kia haar productiecapaciteit gaat benutten. De partijen mikken er naar verluidt op om in 2024 100.000 auto’s per jaar te bouwen, om die capaciteit later uit te breiden naar 400.000 stuks. Apple en de Hyundai Motor Group, waarvan Kia onderdeel is, wilden tegenover persbureau Reuters niet reageren op de berichtgeving.

Ontwikkeling

Een groot deel van de ontwikkeling zou Apple zelf in handen willen nemen, zoals de zelfrijdende hard- en software, de accutechnologie en het design. Voor het chassis kan dan gebruik worden gemaakt van Hyundai’s platform, aangevuld met de ervaring van losse medewerkers die Apple in dienst heeft genomen. Zo is het hoofd chassisontwikkeling van Porsche ook naar Apple overgestapt. Het gerucht waar is of niet, moet omstreeks 17 februari blijken. Investeerders lijken er in ieder geval al op te vertrouwen, want de beurswaarde van Kia schoot met 14,5 procent omhoog naar omgerekend bijna € 80 per aandeel. Overigens is dit gerucht niet compleet uit de lucht gegrepen: de Hyundai Motor Group en Apple lijken al langer met elkaar te flirten.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Onze support staat altijd voor u klaar met persoonlijk advies.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl

Want to know more?

Contact us!

Our support is always available with personal advice.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl