Apple brengt uit nieuwe iPhone, iWatch en iPad

Apple

Launch Apple 2019

iPhone, iWatch en iPad

iPhone 11 en iPhone 11 Pro

Apple brengt op 20 september drie nieuwe iPhones uit. De iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max zijn de opvolgers van de iPhone XR, XS en XS Max. De nieuwe modellen hebben vrijwel dezelfde afmetingen, maar krijgen meer camera’s, snellere chip en uiteraard iOS13

Apple legt veel nadruk op de camera’s van de nieuwe iPhones. Alle toestellen hebben nu meerdere camera’s. De iPhone 11 Pro en de 11 Pro Max hebben aan de achterkant ieder drie 12-megapixelcamera’s. Naast de reguliere camera is er een tele- en een ultragroothoekcamera. De brandpuntsafstanden in fullframe-equivalent zijn 13mm, 26mm en 52mm. Bij de iPhone 11 ontbreekt de telecamera. Dit toestel heeft wel dezelfde primaire- en groothoekcamera als de Pro-modellen.

Grootste verbeteringen
1. Driedubbele cameralens
2 Super Retina XDR beeldschermen.
3 A13 bionic chip
4. Batterijduur

iWatch series 5

Apple heeft dinsdag een nieuwe generatie van zijn Apple Watch aangekondigd. De Watch Series 5 heeft een scherm dat altijd aan staat zonder dat dit een negatieve invloed op de accuduur zou hebben. Ook is watchOS 6 verschenen.

Het scherm van de Watch Series 5 maakt gebruik van een zuinig ltpo-backpaneel voor het oledscherm. Ltpo staat voor low-temperature polycrystalline oxide. Met name bij werking op lage frequenties zou dit paneel energiezuiniger zijn dan de ltps-tft-panelen die Apple tot nu toe gebruikte en de frequentie van het paneel van het nieuwe model zou zo laag als 1Hz kunnen gaan. Volgens Apple blijft de accuduur mede daarom op maximaal 18 uur, net als de opgegeven accuduur van de Watch Series 4. Het scherm kan dimmen en de helderheid weer verhogen door de pols te kantelen.

Nieuw
1.ingebouwd kompas,
2 watchOS 6

iPad

pple geeft zijn instapmodel iPad een upgrade. Het nieuwe model heeft een groter 10,2″-scherm, maar behoud de A10 Fusion-soc die ook in de 9,7″-iPad zit. Er is ondersteuning voor de Apple Pencil en het is mogelijk om een toetsenbord aan te sluiten via de Smart Connector.

Apple brengt de vernieuwde iPad eind september uit voor 389 euro. Daarmee is de prijs hoger dan dat van het huidige instapmodel, dat in Nederland vorig jaar uitkwam voor 359 euro. Naast het grotere scherm is Smart Connector nieuw. Die aansluiting zit bijvoorbeeld ook op de iPad Air en iPad mini uit 2019 en kan gebruikt worden om een extern toetsenbord aan te sluiten.

Net als de 9,7″-versie van de iPad heeft het nieuwe 10,2″-model nog vrij grote schermranden. Aan de zijkant zit een sensor voor Touch ID. De hardware is vermoedelijk niet gewijzigd. Apple spreekt van dezelfde A10 Fusion-soc, een quadcore met twee snelle cores en twee zuinige cores, die ook in de 9,7″-versie van de iPad zit. Volgens Apple is de behuizing van gerecycled aluminium gemaakt.

Samen met de nieuwe iPad verschijnt iPadOS 13. De vernieuwde software bevat onder andere de mogelijkheid om het virtuele toetsenbord los te maken en te verkleinen, om zo meer ruimte te maken voor het weergeven van apps. Kopers van de iPad krijgen een jaar gratis toegang tot Apple TV+.

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Onze support staat altijd voor u klaar met persoonlijk advies.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl

Want to know more?

Contact us!

Our support is always available with personal advice.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl