KPN zet kopernetwerk in glasvezelgebieden vanaf begin 2023 uit

Blog

kopernetwerk verdwijnt na 2023

Glasvezel

High speed glasvezel

In enkele proefgebieden met glasvezel zet KPN al eerder dan 2023 het kopernetwerk uit. Het doel van KPN is om op termijn nog maar een enkel netwerk te onderhouden en niet meer het oude kopernetwerk te hoeven gebruiken.

KPN belooft klanten tijdig te informeren over het stoppen met koper, oftewel dsl. Tot eind 2021 wil KPN glasvezel aanleggen bij ongeveer een miljoen extra adressen, boven op de adressen die nu al over glasvezel kunnen beschikken. Ook op de nieuwe adressen stopt KPN begin 2023 met koper.

Nieuw beleid

In de afgelopen jaren probeerde KPN met onder andere vplus en pairbonding nog zoveel mogelijk snelheid uit koper te halen. Het corenetwerk van het bedrijf is al grotendeels verglaasd. De provider gaf in november 2018 aan zich weer sterk op de aanleg van glasvezel te gaan richten, nadat die aanleg jarenlang op een laag pitje stond. Sindsdien lopen er landelijk verschillende initiatieven om glasvezel aan te leggen. Afgelopen week berichtte BN de Stem bijvoorbeeld dat tachtigduizend huishoudens in Breda over glasvezel van KPN kunnen gaan beschikken. In 2024 moet dat het geval zijn.

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Onze support staat altijd voor u klaar met persoonlijk advies.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl

Want to know more?

Contact us!

Our support is always available with personal advice.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl