Woning kopen in een overspannen markt en de rol van de aankoopmakelaar

Blog

De aankoopmakelaar

Overspannen huizenmarkt

De huizenmarkt

De grootste reden dat er huizen boven de vraagprijs verkocht worden, is de schaarste op de huizenmarkt. Vooral in de randstad is er een tekort aan nieuw aanbod. Dit heeft als gevolg dat mensen meer geld over hebben voor een woning. Daarnaast liggen de rentes nog steeds erg laag, een belangrijke reden voor veel mensen om een huis te willen kopen.
Het bedrag dat je boven de vraagprijs biedt moet je uit eigen zak betalen. Per 1 januari 2018 kun je nog maar 100 procent van de waarde van de woning lenen. Uitzondering is als je kiest voor Energiebesparende Voorzieningen zoals Zonnepanelen, spouwmuur-, dak- en vloerisolatie, dubbele beglazing, de installatie van een warmtepomp, een zonneboiler en/of zonnecellen. Dan is het mogelijk een hypotheek te krijgen tot maximaal 106 procent van de nieuw getaxeerde woningwaarde.

Je hebt het huis gevonden dat perfect aansluit op je woonwensen. Leuke buurt, meer dan genoeg ruimte en prima onderhouden. Er is echter één probleem. Naast jou zijn er nog drie mogelijke geïnteresseerde. Om ze af te troeven leg je een bod neer boven de vraagprijs. Je bent alleen niet de enige met die strategie. Kijk uit dat je jezelf niet laat meeslepen in een biedingenstrijd. Wij zijn van mening dat een aankoopmakelaar hier uitkomst biedt.

Schakel een aankoop makelaar in

Het inhuren van een makelaar kost al snel enkele duizenden euro’s. Wat je ervoor terugkrijgt, is deskundigheid en ervaring met betrekking tot het kopen van een huis. Naast dat je een hoop tijd bespaart, kun je soms flink wat geld in je zak houden dankzij de makelaar. Hoe zit het bijvoorbeeld met bestemmingsplannen, het energielabel en milieuaspecten? De makelaar weet de gegevens snel boven water te krijgen. Daarnaast wordt u geïnformeerd over het te volgen biedingsproces en of er al meerdere biedingen zijn. Wij zijn van mening dat de aankoopmakelaar ook meer een rol kan spelen in de verduurzaming van de woning en de eind inspectie. De aankoopmakelaar is namelijk in dienst van de kopers.Woningen die een energielabel G hebben zullen in de toekomst minder waard worden.

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Onze support staat altijd voor u klaar met persoonlijk advies.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl

Want to know more?

Contact us!

Our support is always available with personal advice.

 +31 (085) 208 17 94
info@easynuts.nl